Jsem dříč, tak proč nehubnu?
Pokud pracujete s
lidmi, máte jejich typologii už pod kůží?
Víte, co vás čeká s jakým typem klienta nebo člověka ve vašem okolí?
Je to velkou výhodou. Víte, na co se můžete připravit. A připravit myslím doslova :).
Mezi nemálo zastoupené typy klientů ve cvičení, koučinku a stravě, patří určitě typ žen dříček.
Skvělá organizátorka, co se orientuje na výsledky, jedná metodicky a rozhodně, dělá jí dobře rutina, ráda čte štítky potravin, počítá kalorie, váží si porce.
Bývá na sebe extrémně přísná, sebekritická.
Do cvičení a stravy jde naplno. O všem chce vše vědět, udělá vše pro to, aby organizovaně dosáhla vytyčených výsledků.
.
.
.
Co se tedy děje, že někdy nedosáhnete svého cíle? Vždyť jste schopné dřít více než ostatní a přesto efekt není ten, co byste si zasloužily?
Svému cíli se dokonce často již přiblížíte a potom?
Tady je odpověď...
.
.
.
Výsledkem vašeho snažení je fakt, že jste se samiz možnosti úspěchu vyřadili. Dřeli jste jako kůň, takže jak je to jen možné???
Dřina totiž není bohužel všechno... To, co přinese s dřinou i úspěch, je její správné zacílení a výběr způsobu. Toť alfa omega.
I když se někdy snažíme, nemusíme vždy rozumět tomu, co děláme a co dělat musíme, abychom dosáhli toho, po čem toužíme.
Vyhovuje vám udržovat vztahy v práci a s kolegy na profesní úrovni. Orientujete se na výkon a držíte se osnovy.
To je velikou výhodou pro vašeho kouče. Jste velmi pečliví, když vám někdo dá přesné instrukce.
Co bývá ale kamenem úrazu? Někdy těžko hned dáte na někoho jiného, když myslíte, že dané věci rozumíte víc. Chce čas, abyste na někomu uvěřili. Pokud to mezitím sami nevzdáte, máme vyhráno.
Proč tloustnete? Často je to výsledkem toho, že málo jíte a příliš dřete. Mnohdy denně. Přivést vás však na cestu dostatku kalorií a přimět vás vytrvat, to chce čas a energii. Často vás ovládají předsudky o stravě nebo pohybu, které nevedou k vašemu cíli, ba naopak.
Nepotřebujete vodit za ručičku, ale odborníci prostě rozumí nastavení aktivit a živin více. Tak jako vy rozumíte zase vaší branži.
Sestavit plán aktivit a jídel, který pečlivě dodržujete a kde nevnášíte své pocity, že dřete málo nebo jíte moc... To je cesta.
A na závěr... Oceňujte se za svoje pokroky a výsledky. Neporovnávejte se s ostatními a užijte si váš vlastní výkon. Výkon ve vašem případě je i dodržení plánu, který umí i odpočívat a najíst se tak, že tělo nestrádá. Ale také pak rezignovaně nesahá po něčem, co plány hatí.
A pokud se udržíte nesníst ten větrník, oslavte to opět vlastní pochvalou.
Nebuďte na sebe tvrdí, držte se odborného plánu a jeďte systematicky a ne sebedestruktivně.
A buďte na sebe pyšní.
Ahoj, Jana :)